Reference: Sønderbro Skole – 8. U

Varm anbefaling af Team Tours

I uge 12 2006 havde vi den fornøjelse af, at stifte bekendtskab med Team Tours. Vi skulle på lejrskole med vores 8. klasse og turen gik til Ganløse. Måske ikke det mest eksotiske sted når ens parallelklasse smutter på skiferie og lignende, men dette blev hurtigt glemt. Vores mål med turen var af social karakter og vi må sige at det gik over alt forventning. Hovedårsagen til succesen skyldes uden tvivl Team Tours og deres instruktører.

Optakt

Før turen var der selvfølgelig en del korrespondance mellem os. Der var mulighed for at få skræddersyet et forløb, der passede til vores klasse og de ønsker vi nu havde. Vi fik tilsendt forskellige udkast, som de kunne forestille sig ville være interessante.

Da der under turen var madlavning udendørs og frokost i det fri, var det Team Tours der stod for alt indkøb af mad, samt sammensætning af menuer. Udover dette stod Team Tours også for booking af hytte. Havde vi spørgsmål i denne fase, blev de besvaret med det samme.

Turen

Vi havde valgt et program, hvor der var aktiviteter hver dag, selvom der også var mulighed for at lægge en klasselærerdag. Selvom programmet var lagt i forvejen betød det ikke, at dette skulle følges slavisk i tilfælde af at vi eller instruktørerne kunne se andre muligheder. Programmet var helstøbt og havde en god progression, hvilket gjorde, at der var mange elever som virkelig fik en god oplevelse og oplevede nye sider af sig selv.
Som nævnt tidligere, ville turen ikke have været den samme uden nogle særdeles kompetente instruktører. Instruktørerne havde for det første en utrolig god kontakt til de unge, hvilket kom til udtryk ved, at eleverne hurtigt fik tillid til dem og at de var motiverede. For det andet var deres professionelle tilgang til både aktiviteter og pædagogik med til at rykke klassen. De var meget bevidste om formålet med de forskellige aktiviteter. Gennem samtale med de unge, både før, under og efter øvelserne, fik de bevidstgjort eleverne om, at måden man kommunikerer og arbejder sammen på, er vigtig hvis man skal nå sine mål.
Udover evalueringen ved selve aktiviteten, blev hver dag afrundet med evaluering om aftenen. Først snakkede vi med instruktørerne og udvekslede indtryk og observeringer. Herefter blev eleverne samlet og dagens begivenheder blev gennemgået.
Der var minimum to instruktører sammen med klassen døgnet rundt, hvilket gjorde at vi som lærere havde god mulighed for at observere eleverne fra sidelinien, hvilket var meget givtigt.
De få tekniske problemer der var på turen blev klaret med stor ro og der blev fundet alternative løsninger.

Til slut vil vi gerne anbefale Team Tours. Både hvis man som vi skulle på lejrskole, men også hvis man skal af sted på en kortere tur eller i tilfælde af at man skal have en temauge på sin skole/institution.

Skrevet af: Henrik Vesterløkke og Allan Bremer